Ainutlaatuinen tapa selättää kipu

Paikallisesti käytettynä Mobilat hoitaa monipuolisesti lihassärkyä ja tulehdusta sekä lisää pintaverenkiertoa ja laskee turvotusta. Mobilatin vaikuttavat lääkeaineet imeytyvät iholta syvempiin kudoksiin ja vähentävät tulehdusärsytystä sekä nopeuttavat vaurioituneen kudoksen paranemista.

Osta Mobilat

Mobilatin ainutlaatuinen kolmen lääkeaineen yhdistelmä hoitaa kipua, tulehdusta ja turvotusta usean eri mekanismin avulla.

Ainutlaatuinen koostumus

Mobilat on kolmen lääkeaineen yhdistelmävalmiste, joka hoitaa monenlaisia kipuja. Mobilatin teho on kliinisesti todistettu1.

Mobilatin vaikuttavina aineina ovat salisyylihappo, glukokortikoidit (kortikosteroidit) ja mukopolysakkaridipolysulfaatti. Mobilatin kipua lievittävä, turvotusta ja tulehdusta vähentävä ominaisuus perustuu nimenomaan näiden kolmen aineen yhteisvaikutukseen.

Mobilat vaikuttaa pintaa syvemmälle

Mobilatia levitetään hoidettavan alueen iholle, jolloin vaikuttavat aineet imeytyvät ihonalaiskudoksiin. Vaikutus on paikallinen, eikä Mobilat näin ollen rasita elimistöä yhtä paljon kuin suun kautta otettavat särkylääkkeet.

Vaikutukset elimistössä

Kipu ja turvotus johtuvat yleisimmin kudoksessa olevasta tulehdusreaktiosta. Mobilatin vaikuttavat aineet toimivat tulehduksenvastaisesti useamman eri mekanismin kautta. Tulehduksen parantuessa kipu lievittyy, aineenvaihdunta normalisoituu, turvotus vähenee ja kudoksen paraneminen edistyy.

Salisyylihappo tehostaa mukopolysakkaridipolysulfaatin imeytymistä syvemmälle tulehtuneeseen kudokseen.

Glukokortikoideilla (lisämunuaisen kuorikerrosuute) tulehduksenvastainen vaikutus välittyy pääasiassa prostaglandiinisynteesin eston kautta. Vaikutusmekanismi on sama kuin suurimmalla osalla suun kautta otettavista tulehduskipulääkkeistä.

Mukopolysakkaridipolysulfaatti vaikuttaa elimistössä antitromboottisesti eli tukoksia liuottaen ja estäen. Tällöin vamman ja tulehduksen aiheuttamat mikrotukokset esimerkiksi hiussuonissa liukenevat ja niiden uusiutumista voidaan estää. Mukopolysakkaridipolysulfaatti lievittää tulehdusta sekä vähentää turvotusta ja nopeuttaa sidekudoksen toipumista. Mukopolysakkaridipolysulfaattia esiintyy elimistössä normaalistikin ja se vaikuttaa mm. kudoksen vedensitomiskykyyn.

Kolmen eri lääkeaineen yhdistelmävaikutuksen johdosta Mobilat tutkitusti parantaa hoidettavan kudoksen aineenvaihduntaa ja nesteiden kuljetusta kudoksessa. Näin turvotus vähenee, aineenvaihdunta normalisoituu ja sitä kautta kipu lievittyy.

Kliiniset tulokset

Liikkuessa tuntuva kipu lievittyi nopeammin vaikuttavaa lääkeainetta saaneiden potilaiden ryhmässä verrattuna lumelääkettä saaneiden ryhmään1. Vaikuttavaa ainetta saaneiden ryhmässä ei todettu haittavaikutuksia.

1) Frahm et al. Topical treatment of acute sprains. BJCP 1993; 47:321-322