Täältä löytyy tarkempaa tietoa sekä Mobilat-emulsiovoiteen että Mobilat-geelin käytöstä. Yleistä tietoa Mobilatista löytyy Miten Mobilatia käytetään -osiosta.

Mobilat®-emulsiovoide

Mobilat-emulsiovoidetta käytetään lihas- ja nivelsäryn paikallishoitoon.  Mobilat-emulsiovoide sopii erityisen hyvin kuivalle iholle (geeli voi kuivattaa ihoa) sekä okkluusiosidoksiin.

Mobilatin vaikuttavat aineet imeytyvät ihon läpi alla oleviin kudoksiin. Ne estävät tulehdusreaktioita ja edistävät turvotuksen häviämistä, jolloin tulehdus ja kipu lievittyvät.

Annostus

Mobilat-emulsiovoidetta hierotaan kevyesti kipeälle ja/tai turvonneelle ihoalueelle ja sen ympäristöön kerran tai useita kertoja päivässä ellei lääkäri toisin määrää. Tarvittava määrä riippuu hoidettavan alueen koosta. Kerta-annos on yleensä noin 5-15cm pituinen pätkä voidetta. Noin 5 cm  riittää esim. nilkan tai ranteen hoitamiseen; suurempien alueiden hoitamiseen voi tarvita kerralla 10 cm voidetta.

Halutessasi voit parantaa Mobilatin vaikutusta okkluusiosidoksella, jolloin voiteen vaikutus tehostuu.  Käytettäessä sidosta annosta tulee suurentaa.

Huomio

  • Varo, ettei voidetta pääse silmiin. Jos niin käy, huuhdo silmät puhtaalla vedellä ja ota yhteys lääkäriin.
  • Pese kädet voiteen levittämisen jälkeen (ellei tarkoitus ole hoitaa nimenomaan käsiä).

Mitä Mobilat-emulsiovoide sisältää

Vaikuttavat aineet ovat lisämunuaisen kuorikerroksen uute (kortikosteroideja 0,2 mg), mukopolysakkaridipolysulfaatti ja salisyylihappo.

Muut aineet ovat glyseroli 85 %, Herba Natura tuoksuöljy (sisältää pieniä määriä bergapteenia), steariinihappo, emulgoituva setostearyylialkoholi (tyyppi A), myristyylialkoholi, Eucerin (villarasva-alkoholi voide), etanoliamiini, natriumedetaatti, isopropanoli ja puhdistettu vesi. 

Mobilat®-geeli

Mobilat-geeliä käytetään lihas- ja nivelsäryn paikallishoitoon. Mobilat-geeli sopii erityisen hyvin silloin, kun haluat hieroa hoidettavaa ihoaluetta tai haluat viilentävän vaikutuksen. Geeli sopii hyvin myös karvaisille ihoalueille.

Mobilat-geelin vaikuttavat aineet imeytyvät ihon läpi alla oleviin kudoksiin. Ne estävät tulehdusreaktioita ja edistävät turvotuksen häviämistä, jolloin tulehdus ja kipu lievittyvät.

Annostus

Mobilat-geeliä hierotaan kevyesti kipeälle ja/tai turvonneelle ihoalueelle ja sen ympäristöön kerran tai useita kertoja päivässä ellei lääkäri toisin määrää. Tarvittava määrä riippuu hoidettavan alueen koosta. Kerta-annos on yleensä noin 5–15 cm pituinen pätkä geeliä. Noin 5 cm geeliä riittää esim. nilkan tai ranteen hoitamiseen; suurempien alueiden hoitamiseen voi tarvita kerralla 10 cm geeliä.

Huomio

  • Geelin alkoholipitoisuuden (isopropanoli) vuoksi on varottava sen joutumista rikkoutuneelle iholle, avoimiin haavoihin, silmiin ja limakalvoille, joissa se aiheuttaa kirvelyä. Geeliä tulee käyttää vain terveelle iholle.
  • Pese kädet geelin levittämisen jälkeen (ellei tarkoitus ole hoitaa nimenomaan käsiä).
  • Geeli ei sovellu okkluusiosidoksiin koska geelistä haihtuva alkoholi voi polttaa ihon kun haihtuminen estetään sidoksella.

Mitä Mobilat-geeli sisältää

Vaikuttavat aineet ovat lisämunuaisen kuorikerroksen uute (kortikosteroideja 0,2 mg), mukopolysakkaridipolysulfaatti ja salisyylihappo.

Muut aineet ovat isopropyylialkoholi, karbomeeri, etanoliamiini, natriumedetaatti, propyleeniglykoli, rosmariiniöljy, puhdistettu vesi.