OSTA MOBILAT

Kysymyksiä ja vastauksia

Kumpi on tehokkaampi: geeli vai emulsiovoide?
Koska molemmissa on samat vaikuttavat aineet, ne ovat yhtä tehokkaita.
Milloin käytetään geeliä, milloin emulsiovoidetta?
Ero tuotteiden voidepohjassa tuo pientä eroa käyttöön: emulsiovoide on ihoa hoitavampi ja se sopii myös sidoksiin, esimerkiksi okkluusiosidosten alle. Siksi se on parempi vaihtoehto myös kroonikoille (etenkin iäkkäille ihmisille ja kuivaihoisille). Geeli soveltuu sen sijaan paremmin akuutteihin tilanteisiin ja urheiluvammoihin, kun halutaan myös viilentävää vaikutusta.
Kenelle Mobilat sopii?
Mobilat sopii itsehoidossa kaikille yli 12-vuotiaille, jotka kärsivät nivel- ja lihaskivuista. Mobilat käy sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. Nuoremmatkin saavat käyttää tuotetta lääkärin määräyksestä. Vaivojen pitkittyessä kannattaa myös aina käydä lääkärillä.
Sopiiko Mobilat varfariinin (Marevan) kanssa?

Kyllä.
Yksikään tietokanta ei tunne salisyylihapon ja varfariinin välistä interaktiota (SFINX, Stockley’s Drug Interactions, Micromedex, PubMed), vaikka molempia lääkkeitä on käytetty jo vuosikymmeniä.

Sopiiko Mobilat raskauden tai imetyksen aikana?
Mobilatia voi tarvittaessa käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Jos kyseessä on jatkuva käyttö tai hoidettava alue on kovin laaja, kannattaa asiasta kysyä lääkäriltä. Farmakologista estettä käytölle ei kuitenkaan ole, hoidettavan alueen laajuus ja kesto on kuitenkin hyvä pitää mahdollisimman lyhyenä. Mobilatia ei suositella levitettäväksi rintojen alueelle imetyksen aikana.
Sisältääkö Mobilat diklofenaakkia
Mobilat ei sisällä diklofenaakkia vaan tulehdusta poistava vaikutus saadaan aikaan muilla lääkeaineilla (salisyylihappo, lisämunuaisen kuorikerrosuute ja mukopolysakkaridipolysulfaatti). Tämän takia Mobilat ei kuormita vesistöjä diklofenaakkijäämillä.
Olen erittäin allerginen henkilö, voinko käyttää Mobilatia?
Mobilat on hyvin siedetty lääke. Salisylaateille allergiset henkilöt voivat kuitenkin saada Mobilatista yliherkkyysreaktion. Myös geelin käyttö saattaa aiheuttaa herkkäihoisille ihon kuivumista voidepohjan sisältämän alkoholin takia. Tämä ei ole kuitenkaan yliherkkyysreaktio ja onkin vältettävissä esimerkiksi Mobilat-emulsiovoidetta käyttämällä tai sitten samanaikaisella perusvoiteen käytöllä.
Milloin Mobilatia ei tule käyttää?
Mobilatia ei tule laittaa haavoihin (etenkään geeliä edes haavan läheisyyteen) ja sen käytöstä tulee pidättäytyä vesirokon ja muiden tulehduksellisten ihosairauksien yhteydessä erityisesti silloin, kun iho on rikkoontunut tai ruvella. Salisylaattiallergisten tulee noudattaa varovaisuutta tuotteen käytössä.
Herkistääkö Mobilat auringonvalolle?
Mobilatin ei ole todettu herkistävän ihoa auringonvalolle.